Mi is a mai program?

2021. január 20. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump leköszönő elnök magyar idő szerint 14 órakor elhagyja a Fehér Házat. Az Andrews légitámaszponton visszafogott búcsúztatásban részesül, beszédet is mond, ugyanakkor katonai tiszteletadás természetesen jár neki. Trump még elnökként, az Air Force One fedélzetén repül majd Floridába, a mar-a-lagói golfklubjába, onnan figyeli majd a beiktatási ceremóniát.

Magyar idő szerint 16 órától indul majd Bidenék programja, először nagyjából két és fél órán át egy tévés eseménnyel, amiben a fiatal amerikaiakat ünneplik majd.

A műsor indulásával egy időben kezdenek érkezni majd a meghívottak a beiktatásra.

A ceremónia érdemi része nagyjából 17.30-kor indul, előbb az alelnök Kamala Harris, majd az elnök Joe Biden is leteszi az esküt, utóbbi 18.00-ra várható.

Biden és Harris az eskütétel után a többi volt elnökkel együtt koszorúzáson vesznek majd részt az Arlington temetőben, eközben rendezik majd be a Fehér Házat Bidenék személyes tárgyaival.

Nagyjából magyar idő szerint 21.15-kor érnek vissza a Fehér Házba, ahol Biden az ovális irodában írja alá az első rendeleteit, köztük azt, amivel az Egyesült Államok visszalép a párizsi klímaegyezménybe.

Lepj meg minket karácsonyra!

Legyél a rendszeres támogatónk!

A Telex csak tőled függ.

Támogatom