Olimpiai bajnok úszó is részt vett a Capitolium ostromában

2021. január 13. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

A kétszeres olimpiai bajnok úszó, Klete Keller is részt vett a washingtoni Capitolium múlt szerdai ostromában. A SwimSwam portál szerint a 38 éves, már visszavonult úszót legalább 12-en azonosították az ostromról készült felvételek alapján.

Keller maga is megkönnyíthette az azonosítását, mivel az amerikai olimpiai csapat formakabátját viselte a tüntetésen. Azóta törölte a közösségi oldalát is, ahol korábban nyíltan támogatta Donald Trump elnököt.

Az amerikai úszószövetség az insidethegames oldalnak megerősítette, hogy hallottak a hírekről, miszerint Keller is az épületbe rontók között volt. Azt írták, tiszteletben tartják a magánszemélyek és csoportok jogát a békés tiltakozáshoz, de a Capitoliumban múlt héten történteket nem tartják elfogadhatónak.

Keller három nyári olimpián vett részt: 2000-ben Sydney-ben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben. Sydney-ben 400 méteres gyorsúszásban bronzérmet, a 4x200-as váltó tagjaként ezüstérmet nyert. Athénban szintén harmadik lett 400 gyorson, a 4x200-as váltóval – Michael Phelps, Ryan Lochte és Peter Vanderkaay társaként – aranyérmet nyert. Pekingben a váltóval megvédték bajnoki címüket, bár Keller csak az előfutamban úszott, de így is járt neki az aranyérem.

Klete Keller a pekingi olimpián 2008. augusztus 12-én – Fotó: GREG WOOD / AFP
Klete Keller a pekingi olimpián 2008. augusztus 12-én – Fotó: GREG WOOD / AFP

A profi sporttól visszavonult Keller az elmúlt időszakban a Hoff and Leigh nevű ingatlanügynökségnél dolgozott. A SwimSwam hétfőn felkereste a céget, és úgy tűnt nekik, nem tudtak arról, hogy Keller részt vett a washingtoni tüntetésen. Kedd délután a cég közleményben tudatta, hogy Keller lemondott, és már nem a munkatársuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!