Megtalálták a lezuhant indonéz gép roncsait

2021. január 10. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A búvárok vasárnap rábukkantak a Jáva-tengerben a szombaton lezuhant indonéz utasszállító repülőgép roncsaira. Az MTI szerint az indonéziai fegyveres erők parancsnoka, Hadi Tjahjanto azt mondta, hogy a helyszínen megtalálták a repülőgép egyes darabjait, mentőmellényeket, és az egyik darabon kiolvasható volt a gép regisztrációs száma is. A területen jók a látási viszonyok, ami segített a gép azonosításában, jegyezte meg.

Az indonéz Sriwijaya Air légitársaság SJ-182-es járata a jakartai Soekarno-Hatta repülőtérről szállt fel szombaton, helyi idő szerint 14 óra 30 perckor, és a Borneó szigetén lévő Pontianakba tartott. Rossz volt az idő, a heves esőzés miatt 30 perces késéssel indult. Felszállás után négy perccel meredeken zuhanni kezdett, majd hat perccel később eltűnt a radarról.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

A Boeing 737-es gép fedélzetén 62 ember volt: 12 fős személyzet és 50 utas, köztük 7 gyerek és 3 csecsemő is.

Az indonéz hatóságokat a gép fekete doboza által adott jelzések vezették el a roncshoz.

A Reuters szerint a roncs megtalálásának helyszínénél ráakadtak emberi testrészekre, áldozatok földi maradványaira is. Ezeket megpróbálják azonosítani.

Még reménykednek

Szombat este több tucat kétségbeesett hozzátartozó gyülekezett a jakartai repülőtéren. Köztük volt Irfansyah Riyanto, akinek öt családtagja: a szülei, a testvére és annak két gyereke utazott a gépen. Vasárnap még mindig reménykedett abban, hogy jó hírt hallhat felőlük.

Tehetetlennek érezzük magunkat, csak várhatunk és reménykedhetünk, hogy hamarosan információhoz jutunk

– mondta a Reuters szerint az újságíróknak. Irfansyah szerint a szerettei eredetileg egy korábbi géppel utaztak volna, és nem tudja, mi volt az oka a változásnak. A férfi nővére a két gyerekével vakációról tartott hazafelé.

A rendőrség megkérte a családtagokat, hogy segítsék az azonosítást a gépen utazó szeretteik fogászati dokumentumainak átadásával és DNS-mintákkal.

Az egyik pilóta, Diego Mamahit testvérét, Chris Mamahitit arra kérték, adjon vérmintát.

„Hiszem, hogy az öcsém túlélte, és erre csak a rendőrségi ügymenet miatt van szükség. Diego jó ember, még mindig hiszünk benne, hogy túlélte”

– mondta. A másik pilóta, Afwan (csak az egyik neve jelent meg) családja szintén jó hírekben reménykedik még. Mindketten tapasztalt pilóták voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!