Hajóval és plakáttal követeli egy civil szervezet a Twitter vezetőjének háza előtt, hogy az oldal tiltsa le Trumpot

2021. január 8. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

A SumOfUs nevű civil szervezet egy 12 méteres hajóval kötött ki a Twitter vezérigazgatójának San Francisco-i háza előtt, hogy követeljék Trump letiltását a közösségi oldalról – írja a Business Indsider. A hajóra kifüggesztettek egy molinót, amin az elnök letiltására szólítják fel a Twittert.

Mindezt a január hatodikai, Capitoliumnál történt zavargások miatt kérik. A szervezet szerint Trump erőszakra buzdította követőit, ez vezetett több ember halálához. Egy petíciót is indítottak az elnök letiltásáért, ezt már majdnem 70 ezren írták alá.

Miközben a tüntetők a Capitoliumban randalíroztak, Trump feltöltött egy videót a Facebookra, Twitterre és YouTube-ra, amiben ugyan azt kérte, hogy a hívei menjenek haza, de továbbra is azt hangoztatta, hogy elcsalták tőle a választást.

A Facebook és a YouTube hamar törölte a videót, de Jack Dorsey Twittere először csak megtiltotta, hogy a felhasználók kommenteljenek és alábiggyesztett egy megjegyzést, hogy a videó erőszakra buzdít. Később ők is törtölték, és 12 órára felfüggesztették az elnök fiókját.

A Facebook ennél tovább ment, és Joe Biden 20-ai beiktatásáig felfüggesztette Trump felhasználóját.

Pénteken a Reddit is úgy döntött, hogy az elnökről szóló subredditen túl sokszor szegik meg a szabályokat, így letiltották az r/donaldtrumpot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!