Ötven lakókonténerrel segít a Mol a petrinjai földrengés károsultjain

2021. január 8. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter külügyminiszter egy a horvátországi Petrinjában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a földrengés miatt otthontalanná vált családokat ötven lakókonténerrel segíti meg Magyarország.

Szijjártó a magyarok szolidaritását és részvétét fejezte ki a horvátok felé, és azt is mondta, hogy rögtön a tragikus földrengés híre után jelezték magyarok, hogy számíthat rájuk Horvátország. Egyházi és civil segélyszervezetek, befektető vállalatok és magyar állam is küldött segélyt.

A külügyminiszter arról beszélt, hogy a horvátok jelezték feléjük, hogy a fedél nélkül maradt családok lakhatásának megoldásában szeretnének segítséget kérni. Erre válaszul érkezik majd az az ötven fűthető és szigetelt lakókonténer, amit a Mol ajánlott fel, ezekben ötven családot lehet elszállásolni a téli hetekben, hónapokban. Két konténer már meg is érkezett, a többi a jövő héten szállítja le a Mol. Hat mosdóval és zuhanyzóval ellátott szaniterkonténer is érkezik majd.

Szijjártó azt is bejelentette, hogy a Tungsram ötven lámpatestet ajánlott fel a horvátoknak, a magyar állam pedig egy templom és egy iskola felújításában vesz részt.

Petrinját december 28-án rázta meg egy 6,3-as erősségű földrengés, sok ház romba dőlt a 15 ezres városban, és halálos áldozatai is voltak a katasztrófának.

A földrengés utáni helyzetről a Telex riporterei is beszámoltak >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!