Az amerikai hírszerző ügynökségeknek jelenteniük kell az általuk vizsgált ufójelenségekről

2021. január 5. – 19:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nemrég elfogadott törvényjavaslat újabb részleteket tárhat fel az azonosítatlan repülő tárgyakat (UFO) kutató amerikai hírszerző szervek munkájáról. Donald Trump elnök a múlt héten írt alá egy 2,3 trillió dolláros, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segélycsomagról szóló törvényjavaslatot, az 5600 oldalas javaslatban viszont olyan törvények is voltak, amiknek nincs sok közük a járványhoz.

Az egyik ilyen előírta az amerikai hírszerző szolgálatoknak, hogy 180 napon belül nyújtsanak be jelentést az általuk vizsgált ufójelenségekről a szenátus hírszerző bizottságának. A jelentéseknek tartalmazniuk kell az ilyen esetekkel kapcsolatos adatokat és azok részletes elemzését. Christopher Mellon, a Védelmi Hírszerző Ügynökség korábbi főtitkárhelyettese a Twitteren azzal kommentálta a hírt, hogy a „nemzetbiztonsági bürokrácia túl sokáig hagyta figyelmen kívül a lakosság és több katonai személy aggodalmait.”

A Pentagon már korábban bemutatott három, azonosítatlan repülő tárgyról készült felvételt, amelyekről elismerték, nem tudják mi látható rajtuk. A rövid videókat a haditengerészet pilótái rögzítették. Az egyik még 2004-ben készült, és egy olyan repülő tárgy látható rajta, amit nagyjából 160 kilométerre a partoktól, a Csendes-óceánon láttak meg. A másik két videó 2015-ben készült. Az amerikai haditengerészet 2017-ben jelentette be, hogy ők is vizsgálódtak ufók után.

Nick Pope a Védelmi Minisztérium munkatársaként foglalkozott korábban az ufójelenségekkel, azt mondta a Sky Newsnak, hogy a Pentagon által megosztott felvételeken valami „földönkívüli” dolog látszik, ennél jobb magyarázatot nem tudtak találni a jelenségre. „Feltéve, hogy nem a pilóta téves észleléséről és az infravörös kamerák meghibásodásának kombinációjáról van szó, akkor nagyon kevés más lehetőség maradt” – mondta Pope, aki szerint esetleg még az jöhet szóba, hogy valamilyen kínai vagy orosz felderítődrónt láthattak a pilóták. (Sky News)

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!