Meghalt a hírhedt amerikai sorozatgyilkos, aki vallomása szerint 93 embert ölt meg

2020. december 31. – 07:35

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcvanéves korábban meghalt Samuel Little, az Egyesült Államok történetének egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosa, aki 93 gyilkosságot ismert be – írja az MTI. Azt egyelőre nem tudni, miben halt meg, de cukorbetegsége és szívproblémái is voltak amerikai lapok szerint.

Az egykori ökölvívót először 2012-ben vették őrizetbe Kentuckyban, majd átadták a kaliforniai hatóságoknak. Két évvel később aztán életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mert bebizonyosodott, hogy 1987 és 1989 között három nőt ölt meg Los Angelesben.

Little sokáig nem beszélt más gyilkosságokról, de idős korában több vallomást is tett a texasi rendőrség egyik nyomozójának, James Hollandnak. Holland 2018 májusa óta jó pár alkalommal beszélt az elítélttel, összesen 700 órán át hallgatta ki, és ez idő alatt az idős férfi 93 ember – jórészt nő – meggyilkolását ismerte be. Vallomást szerint 19 amerikai államban hajtotta végre a bűncselekményeket 1970 és 2005 között.

James Holland állítólag úgy tudta kicsikarni belőle a vallomást, hogy nem szállt vele vitába, egyetértett vele abban, hogy ő nem nemi erőszaktevő, hanem egyszerűen gyilkos. A nyomozó szerint Samuel Little bámulatos, szinte fotografikus memóriájának köszönhetően pontos személyleírást tudott adni minden egyes nőről, akit meggyilkolt az elmúlt évtizedekben, és a legapróbb részletekre emlékezve adott leírást a bűntények helyszínéről is.

Személyleírása alapján októberben azonosították az egyik áldozatát, akit 39 éve ölt meg Georgia államban.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass