Megerősítették, hogy öngyilkos robbantó volt a nashville-i merénylő

2020. december 28. – 00:05

frissítve

Megerősítették, hogy öngyilkos robbantó volt a nashville-i merénylő
Egy biztonsági kamera rögzítette a robbanás pillanatát – Fotó: Metro Nashville PD / ESN / AFP Egy biztonsági kamera rögzítette a robbanás pillanatát – Fotó: Metro Nashville PD / ESN / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint vasárnap este fél 12 körül Don Cochran szövetségi ügyész sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a karácsonykor Nashville-ben történt robbantást öngyilkos merénylő okozta. Az elkövető egy 63 éves, Anhony Q. Warner nevű férfi volt, aki meghalt a robbanásban.

A merénylet péntek reggel történt Nashville belvárosában. Egy lakóautó robbant fel, a detonáció több embert megsebesített. Hármat kórházba kellett szállítani, egyiket sem súlyos állapotban. Ugyanakkor emberi maradványokat is találtak a detonáció helyén, ezért a hatóságok hamar elkezdtek öngyilkos merénylőre gyanakodni.

Mint Cochran elmondta, több hivatal gyors együttműködése kellett ahhoz, hogy két nap múlva kijelenthessék, Warner volt a tettes. A munka jelentős része a robbantás maradványainak vizsgálata és lakossági bejelentések ellenőrzése volt, a nyomozásba az FBI is nagy erőkel szállt be. Warner lakásán házkutatást tartottak, a megtalált maradványokon DNS-teszteket végeztek.

Cochran szerint a munkának nincs vége, tovább nyomoznak például Warner indítékai után (erről nem nyilatkoztak most), de az nagy valószínűséggel már most is kijelenthető, hogy a férfinak nem voltak tettestársai, egyedül követte el a bűntényt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!