Robbanás történt egy amerikai állam fővárosában, emberi maradványokat is találhattak

2020. december 25. – 16:54

frissítve

Robbanás történt egy amerikai állam fővárosában, emberi maradványokat is találhattak
Handout / Nashville Fire Department / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Helyi idő szerint péntek reggel felrobbant egy lakóautó Nashville belvárosában, a rendőrség eddigi információi szerint szándékos cselekmény történhetett – írta a CNN. A detonáció után három embert, köztük egy rendőrt szállítottak kórházba, egyiküknek sem súlyos az állapota. A helyszínen több hatóság is vizsgálódik, például az FBI is.

A rendőrséget bejelentők azzal riasztották a helyszínre, hogy a gépjármű közelében lövések dördültek el. A kiérkező rendőrök lőfegyverhasználat nyomát nem találták, de ők is gyanúsnak találták a lakóautót, ezért kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna – írta az MTI.

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy tartózkodott-e valaki a járműben, amikor az felrobbant. Néhány órával az eset után azonban John Drake, Nashville rendőrfőnöke közölte, hogy a helyszín közelében lehetséges emberi maradványokra bukkantak. Hozzátette, hogy megvizsgálják, valóban emberi szövetről van-e szó. Azt mondta, a dolgok jelenlegi állása szerint nem tudnak halálos áldozatról.

A detonáció következtében három ember nem életveszélyesen megsérült, közülük egy biztosan rendőr, akit a robbanás okozta léghullám ledöntött a lábáról, ő halláskárosodást szenvedett. Bejelentők azzal riasztották a helyszínre a rendőrséget, hogy a gépjármű közelében lövések dördültek el. A kiérkező egyenruhások lőfegyverhasználat nyomait nem találták. A járműből hangfelvételt hallottak, amely szerint „pokolgép robban tizenöt perc múlva” – közölte Drake. A rendőrség ezek alapján azt gyanítja, hogy szándékos robbantás történt.

Kilenc közelben parkoló autó is kigyulladt, és a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka, emellett több fát is kidöntött a detonáció. Egyelőre nem tudják, hogy a robbanáskor volt-e valaki a lakóautóban.

Egy rendőrségi szóvivő a robbanást jelentősnek írta le, és elmondta, hogy az ügyet nemcsak az állami rendőrség, hanem a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), valamint a jövedéki adókkal és fegyverekkel foglalkozó hatóság is vizsgálja.

Andrew McCabe, az FBI volt vezérigazgató-helyettese a CNN hírtévének azt mondta: elképzelhető, hogy a helyszínre érkező rendőrök voltak a robbantás célpontjai. Egy ilyen nagyságú robbantás már terrorcselekménynek számít – tette hozzá.

A robbanás után messzebbről is látszott az utcából felszálló füst:

A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai telekommunikációs vállalat telefonközpontjának központi irodája is a hálózati berendezésekkel, ami fennakadásokat okozott a telefonszolgáltatásban. A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) ideiglenesen felfüggesztette a légi járatokat a nashville-i nemzetközi repülőtéren szintén a detonáció következtében előállt telekommunikációs nehézségekre hivatkozva.

Nashville Tennessee állam fővárosa az USA-ban, közel 700 ezren élnek a városban.

Legfrissebb híreinket itt olvashatják >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől