Azonosítottak valakit a nashville-i robbanás ügyében, házkutatást tartottak egy lakásban

2020. december 26. – 20:13

frissítve

Azonosítottak valakit a nashville-i robbanás ügyében, házkutatást tartottak egy lakásban
A robbanás helyszíne 2020. december 25-én – Fotó: Terry Wyatt / Getty Images North America / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Azonosítottak valakit a Nashville-ben, Tennessee állam fővárosában december 25-én kora reggel felrobbant lakóautó ügyében, írja a Sky News. Az Antioch nevű külvárosban házkutatást tartottak egy lakásban, amely kapcsolatba hozható ezzel az emberrel.

Az FBI jelezte, hogy közel 500 bejelentés érkezett a hatóságokhoz, több olyan embert is vizsgálnak, akik lehet, hogy kapcsolatba hozhatók a robbanással. A CBS forrásai szerint egy 63 éves helyi férfinak olyan lakóautója volt, amilyen azon a képen látható, amit a rendőrség adott ki szombaton. Ezen a lakóautó nagyjából öt órával a robbanás előtt éppen megérkezett a helyszínre:

A rendőrség szerint szándékos cselekmény történt. A detonáció után három embert, köztük egy rendőrt szállítottak kórházba, egyiküknek sem súlyos az állapota.

Mint írtuk, bejelentők azzal riasztották a helyszínre a rendőrséget, hogy a lakóautó közelében lövések dördültek el. A kiérkező rendőrök lőfegyverhasználat nyomait nem találták, viszont a járműből hangfelvétel hallatszott, miszerint „pokolgép robban tizenöt perc múlva”.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy tartózkodott-e valaki a járműben, amikor az felrobbant. Néhány órával az eset után azonban John Drake, Nashville rendőrfőnöke azt mondta, hogy a helyszín közelében lehetséges emberi maradványokat találtak.

Kilenc közelben parkoló autó is kigyulladt, és a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka, emellett több fát is kidöntött a detonáció. A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai telekommunikációs vállalat telefonközpontjának központi irodája is a hálózati berendezésekkel, ami fennakadásokat okozott a telefonszolgáltatásban, és a nashville-i repülőtér is felfüggesztette a repülők fogadását.

Szombat reggel Bill Lee, Tennessee kormányzója is a helyszínen járt. Az AFP szerint azt írta a Twitterén, hogy megdöbbentő a pusztítás mértéke, és csodával határos, hogy egyetlen lakos sem halt meg. Legalább 41 üzlet, több történelmi épület is megrongálódott.

Helyi vállalatok és tévés személyiségek összesen 315 ezer dolláros (kb. 93,5 millió forintos) jutalmat ajánlottak fel azoknak, akik segítenek kideríteni, ki a felelős a pusztításért, írja a BBC.

Legfrissebb híreinket itt olvashatják >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!