Dehogy aludt, csak a vishuddha csakrát aktiválta, állítja a bóbiskolni tűnő román politikus

2020. december 27. – 10:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már mandátumának első hetében elszunyókált a román parlamentben Mircea Dăneasă szobrászművész, a magyarellenes AUR párt most először megválasztott szenátora – legalábbis erre utaló fotót tett közzé a stirisuceava.net szucsávai hírportál. (Szucsáva megye az ország északi részén, az egykori Bukovina területén található, székhelye román neve Suceava, az AUR ebben a megyében teljesített legjobban a szenátusi listán a csaknem 15%-os eredményével.)

Mircea Dăneasă a vishuddha csakra aktiválása közben. Forrás: https://www.stirisuceava.net/
Mircea Dăneasă a vishuddha csakra aktiválása közben. Forrás: https://www.stirisuceava.net/

A művész, noha választott képviselőként kezdő politikusnak számít, meglehetősen rutinosan reagálta le az esetet: tagadott és ködösített, de olyan gyönyörű ezoterikus hablatyolással egybekötve, hogy állandó műsorsávja lehetne bármelyik ezotévén. A transindex.ro szerint a szenátor azt mondta, hogy szó sem volt alvásról, hanem olyan jóga-pózban volt, amely ösztönzi a kreativitást. Állítása szerint az történt, hogy a mellette ülő AUR-os képviselőtársa hatására az összes kreatív energiája fölszabadult, és be kellett hunynia szemét, hogy átadja magát a meditációnak.

Ez a pozíció a szegycsontra gyakorolt nyomást jelent, és aktiválja az úgynevezett vishuddha csakrát, amely fölerősíti a speciális mentális kapcsolatokat

– idézte a romániai magyar nyelvű hírportál Dăneasă magyarázatát.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

És hogy mihez kellett ilyen komoly kreatív energiákat mozgósítani? Egy művészembertől nem kissé szokatlan módon gazdasági kérdésekhez. „Meghánytam-vetettem néhány ötletet, mert interpellációra készültem a Költségvetés-Pénzügy-Bankok Bizottságban, és azon elmélkedtem, hogy helyénvaló-e negatív kérdéseket feltenni vagy pozitív interpellációval kellene föllépnem, és mindkét lehetőségre előkészítettem néhány mondatot” – mondta a politikus.

Dăneasă egyébként maszkot sem viselt, holott ez előírás a román törvényhozásban, jegyzik meg a romániai lapok. Erre annyit reagált, hogy amíg szerinte a közelében nincs senki kitéve a fertőzésveszélynek, addig „a maszk viselése idiotizmus”.

A 65 éves szobrászt mandátumhoz juttató radikális AUR pártról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!