Lelőttek három csendőrt Franciaországban

2020. december 23. – 07:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lelőttek három csendőrt Franciaországban szerda hajnalban, mindhárman meghaltak – tette közzé a gyorshírt Twitter-oldalán az AFP. Egy negyedik társuk megsebesült a támadásban. A lövöldözőt holtan találták meg.

A francia Le Figaro cikke szerint a támadás az ország középső részén található Puy-de-Dôme megyében, egy kis faluban, Saint-Justben történt. Azt írják, hogy éjfél után nem sokkal riasztották a helyi csendőröket, miután egy 48 éves férfi a feleségére támadt, és a nő a ház tetejére menekült. A férfi tüzet nyitott a kiérkező csendőrökre, az egyikük a helyszínen meghalt, társa a combján sérült meg, őt kórházba szállították.

Rendőrök a helyszínen december 23-án – Fotó: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
Rendőrök a helyszínen december 23-án – Fotó: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

A támadó ezután felgyújtotta a házat, és lövöldözni kezdett az időközben helyszínre érkező többi csendőrre is, két újabb áldozata lett a támadásnak.

A település polgármestere szerda reggel arról beszélt a francia lapnak, hogy a csendőrségi akció még tart, a helyszínen van a francia csendőrség különleges egysége (GIGN), és a tűzoltók is próbálták megfékezni a lángokat. François Chautard szerint a ház teljesen leégett, és nem lehetett tudni, hogy a férfi a romok között van-e, vagy sikerült elmenekülnie.

A BFMTV-nek a nyomozáshoz közel álló forrás kora reggel még azt mondta, a férfi szökésben van, összesen több mint 300 csendőr keresi. Gérald Darmanin belügyminiszter aztán a Twitterén kiírta, hogy a támadót holtan találták meg, részleteket azonban nem tudni.

A férfi gyermekelhelyezési ügyben már korábban is a hatóságok látókörében volt. A Sky News cikke szerint a támadó feleségét sikerült biztonságban kimenteni a házból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!