Putyin gratulált Joe Bidennek

2020. december 15. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Táviratban gratulált Vlagyimir Putyin orosz államfő Joe Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért győzelemhez, írja az MTI a Kreml sajtószolgálatára hivatkozva. Putyin azután tette meg ezt a gesztust, hogy az amerikai elektori kollégium hétfőn megerősítette Biden győzelmét a november 3-i választáson.

Az orosz vezető sikereket kívánt a megválasztott amerikai elnöknek. Kifejezte meggyőződését, hogy a globális biztonság és stabilitás ügyében rendkívüli felelősséggel bíró Oroszország és Egyesült Államok képes lesz a nézeteltérései ellenére reálisan hozzájárulni a világban jelentkező számos probléma és kihívás megoldásához.

Putyin szerint ennek figyelembevételével az egyenlőség és egymás kölcsönös tiszteletben tartása elvén alapuló orosz–amerikai együttműködés megfelelne mindkét ország népe és a nemzetközi közösség érdekeinek. Az orosz elnök kész felvenni a kapcsolatot Bidennel és együttműködni a januárban hivatalba lépő új amerikai elnökkel.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

Az Egyesült Államok ötven államában és a fővárosban, Washingtonban összegyűlt elektori testület hivatalosan is megerősítette Joe Biden győzelmét az elnökválasztáson. Az elnökké választáshoz 270 elektori szavazat szükséges, Joe Bidenre végül 306-an adták le voksukat, míg Donald Trumpra csak 232-en. Biden a novemberi választáson 7 millióval több szavazatot kapott ellenfelénél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!