A jövőbeli Biden-kormányt gyalázó tweetjében Trump nyilvánosan elismerte, hogy Biden lesz a következő elnök

2020. december 11. – 17:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump egy pénteki Twitter-bejegyzése arra utal, hogy most már elfogadta, Joe Biden lesz a következő amerikai elnök, ugyanakkor arra is utal, a legfelsőbb bíróságnak felül kellene vizsgálnia a választás eredményét – írja a CNN.

Trump szóbanforgó tweetje nem túl hízelgő utódjára nézve (azt írja, hogy a Biden-adminisztráció egy botrányokkal beszennyezett káosz lesz), de önmagában az, hogy kijelentő módban ír arról, hogy Joe Biden alakíthat kormányt, már előrelépés nála. A bejegyzés úgy folytatódik, hogy ebben a helyzetben a legfelsőbb bíróságnak lehetősége nyílik majd megtenni, „amit mindenki szerint meg kell tennie”, bátornak és bölcsnek kell lennie, meg kell mentenie Amerikát – a CNN cikke szerint ez arra utalhat, hogy Trump az elnökválasztás eredményének felülvizsgálatát várná a testülettől, amelyben jelenleg 6:3 arányú konzervatív többség van. Korábbi hír péntekről, hogy a texasi főügyész a legfelsőbb bírósághoz fordult az ügyben.

Mostanra az USA mind az 50 államában és a fővárosban is jóváhagyták a november 3-i elnökválasztás kimenetelét, a Trump és a republikánusok még mindig nem tettek le teljesen arról, hogy jogi úton megfordítják az eredményt, ami csak januárban lesz hivatalos. Itt írtunk arról bővebben, milyen következményekkel jár az, hogy Trump vonakodik elismerni ellenfele győzelmét, és hátráltatja a hatalomátadás szokványos gyakorlatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!