A Pornhub szigorít a le- és feltöltéseken, miután kiderült, túl sok erőszakot ábrázoló videó kering az oldalukon

2020. december 09. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Korlátozza a videók le- és feltöltését az egyik legnépszerűbb pornóoldal, a Pornhub a New York Times nemrég megjelent, nagy visszhangot kiváltó cikke miatt, írja a Verge.

A Pornhub azután változtatott jelentősen a tartalmi irányelvein, hogy a New York Times megírta, az oldalra kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszakról, valamint nemi erőszakról készült felvételek is felkerültek. Ezután a világ két legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, a Mastercard és a Visa is jelezte, hogy felülvizsgálják a Pornhubot és más pornóoldalakat tulajdonló vállalatokhoz fűződő pénzügyi kapcsolataikat.

Közleményében a Pornhub egy sor új irányelvet jelentett be, amelyek célja az erőszakot ábrázoló videók eltávolítása az oldalukról. A legjelentősebb változás, hogy a platform ezentúl már nem fogadja el a nem regisztrált felhasználók feltöltéseit, ami jelentős változás egy olyan oldalnál, amely alapvetően a házi készítésű tartalmak megosztására jött létre. Emellett 2021-ben egy még alaposabb ellenőrzési folyamat bevezetését tervezik a rendszeres felhasználóik körében.

A Pornhub ígéretet tett arra is, hogy növeli az oldalán fent lévő tartalom moderáltságát egy újonnan létrehozott moderátor csapat révén, és jövőre egy átláthatósági jelentést is közzé fognak tenni, amely részletezi a moderálások eredményeit. Nyilatkozatában a Pornhub a változásokat egy, már áprilisban elindított független felülvizsgálatnak tulajdonítja, ám a konkrét intézkedéseket csak négy nappal botrányt kirobbantó cikk megjelenése után jelentették be.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!