Ólmot, nikkelt és más nehézfémeket találtak a rejtélyes módon megbetegedett indiaiak vérében

2020. december 8. – 10:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orvosi szakértőkből álló csapat érkezett a dél-indiai Ándhra Prades államba, hogy kiderítsék, milyen fertőzés ütötte fel a fejét Eluru városában. A különféle tüneteket produkáló rejtélyes betegség miatt több százan kerültek kórházba, egy ember meghalt. Az első vizsgálatok alapján csak azt lehetett kizárni, hogy nem a koronavírusról van szó. A kormányzó Bharatiya Janata (BJP) párt helyi képviselője azt mondta, hogy az első vérvizsgálatok nagy mennyiségű ólmot és nikkelt találtak a betegek vérképében, írja a BBC.

„Szakértők felkeresték azokat a területeket, ahol az emberek megbetegedtek, és ez alapján kizártnak tartjuk, hogy víz- vagy légszennyezés állna a hátterében. Ez valamilyen rejtélyes betegség, és csak a laboratóriumi elemzések tárhatják fel, hogy pontosan mi az” – válaszolta Garas Narasimha Rao, a BJP parlamenti képviselője a helyi újságíróknak.

Az All India Orvostudományi Intézet (AIIMS) által végzett előzetes vérvizsgálatok azt mutatták, hogy a minták többsége ólmot, nikkelt és más nehézfémeket tartalmaz.

Az indiai egészségügyi minisztérium közleménye szerint Venkaiah Naidu alelnök beszélt az Aiims igazgatójával, és arról értesült tőle, hogy a szakértők már kapcsolatban állnak Eluru város orvosaival a mérgezések ügyében. Hivatalosan eddig közel 500 megbetegedést jegyeztek fel, közülük 300-an már elhagyhatták a kórházakat. Várhatóan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői is hamarosan megérkeznek Eluruba további vizsgálatokat folytatni.

Mindeközben Ándhra Prades a koronavírus által az egyik leginkább érintett állam, több mint 800 ezer fertőzöttet regisztráltak már itt, ami a harmadik legmagasabb az országban.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!