Emléktáblát kapott a Szájer-ügyben elhíresült brüsszeli ereszcsatorna

2020. december 05. – 19:38

Emléktáblát kapott a Szájer-ügyben elhíresült brüsszeli ereszcsatorna
Fotó: Olvasónk, Barnabás.

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délután emléktáblát állítottunk Szájer József világhírű ereszcsatornájának, írja a Telex olvasója, Barnabás Brüsszelből. „A tábla magyar és angol nyelven hirdeti a fideszes politikus karrierjének végéhez vezető drámai történéseket. A tábla hamar népszerű lett a brüsszeliek körében, szombat délután már kisebb csoportok gyűltek össze a tábla előtt, hogy megörökítsék azt” – fogalmaz Barnabás.

A tábla szövege így hangzik:

„Itt ért véget Szájer József, a Fidesz és az EPP európai parlamenti képviselőjének politikai karrierje, aki a rendőrségi intézkedést elkerülendő, ezen az ereszcsatornán keresztül próbálta meg elhagyni egy illegális ekis orgia helyszínét a COVID-19 járvány alatt 2020. november 27-e péntek éjjel.”

Barnabással emailes mini-interjút is készítettünk, amiből kiderült, hogy négyen vettek részt a tábla készítésében, részben brüsszeli, részben itthon élő magyarok.

„A táblát viccből raktuk ki. Amikor megjelent a hír, akkor a csapat brüsszeli tagjai kitalálták, hogy megkeresik az ereszcsatornát. Innen jött az ötlet, hogy akkor már tegyünk is ki rá egy emléktáblát. Mindannyian ellenzéki érzelmű fiatalok vagyunk, így nyilvánvalóan volt egy erős politikai motiváció is” – írta továbbá a férfi.

Kedden derült ki, hogy az Európai Parlament képviselője részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a járvány miatt érvényben lévő korlátozások miatt a rendőrség oszlatott fel, Szájer József, a Fidesz–KDNP napokban lemondott EP-képviselője még aznap közleményben ismerte el, hogy jelen volt az újságcikkekben említett „házibulin”. A közleményt ebben a cikkünkben ismertettük részletesen.

Később a brüsszeli ügyészség a Telex kérdésére megerősítette, hogy Szájer táskájából drog került elő, és azt is, hogy a fideszes képviselő az ominózus ereszcsatornán keresztül próbált meg elmenekülni a rendőrök elől. Mikor elkapták, nem voltak nála iratok, volt nála viszont egy extasy tabletta.

A híres eresz közelebbről
A híres eresz közelebbről
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!