Macron: Mi nem vagyunk Törökország vagy Magyarország

2020. december 4. – 22:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meglehetősen erős kijelentést tett Emmanuel Macron francia államfő arra reagálva, hogy kritikusai szerint autoriter államot csinál Franciaországból. A Politico cikke szerint Macron a vádakra azzal válaszolt, hogy

Mi nem vagyunk Törökország vagy Magyarország

Macront a Brut nevű digitális felületen tudták kérdezni az emberek – főleg fiatalok – bármiről. Ezen az eseményen beszélt arról, hogy szerinte nem szabad hagyni, hogy karikatúrát csináljanak Franciaországból, és azt sugallni, hogy korlátoznák a szabadságjogokat Franciaországban.

A kétórás kérdezz-feleleken felhozták többek között azt az esetet, amikor három fehér rendőr brutálisan összevert egy fekete zenei producert. Erre Macron azt reagálta, hogy sokkolta a felvétel, de nem az a feladata, hogy ilyen eseteket elbíráljon, arra megvannak a szükséges jogi intézmények.

Kitért az elmúlt időszak zavargásaira is, és barbár vadembereknek nevezte azokat, akik megtámadták a rohamrendőröket. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a rendőri brutalitás ma már egy baloldali politikai szlogen, ezért ő inkább a rendőri túlkapásokra a „rendőrök által elkövetett erőszak” kifejezést használja. Ehhez még hozzátette, hogy náluk nincs olyan, mint az amerikai rendőröknél, hogy minden tüntetésen tízen halnak meg civilek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!