Már száz felett a nigériai mészárlás halottainak száma

2020. november 30. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

Már legalább 110 halottja van a hétvégi, vélhetően a Boko Haram által elkövetett brutális nigériai támadásnak, írja a Guardian az ENSZ közlése nyomán. Ez volt a legvéresebb, civilek elleni támadás a dzsihadista lázadók által több mint tíz éve sanyargatott Északkelet-Nigériában.

Ahogy korábban a Telex is beszámolt róla, a dzsihadista terrorszervezet rizsföldön dolgozó földmunkásokat kötözött meg és végzett ki szombaton. „Az egész országot megsebezték ezek az értelmetlen gyilkosságok” – ítélte el a gyilkosságokat Nigéria elnöke, Muhammadu Buhari.

Az MTI híre szerint a fegyveres támadók motoron érkeztek, és brutális támadást indítottak a Koshobe falu rizsföldjein dolgozó férfiak és nők ellen. Bár az ENSZ közleménye nem nevezte meg a terrorszervezetet, Babakura Kolo, akinek milíciája a Boko Haram fegyveresei ellen harcol, elmondta: semmi kétség, hogy ők követték el a mészárlást.

Kolo szerint a földművesekre törő iszlamisták előbb megkötözték az áldozataikat, majd elvágták a torkukat. Az utóbbi időben a Boko Haram és a belőle 2016-ban kivált Nyugat-afrikai Iszlám Állam (ISWAP) is fokozta támadásait a favágók, az állattenyésztők és a halászok ellen, mert azok szerintük a hadsereg informátoraiként dolgoznak.

A nigériai hadsereg szombaton közölte: bombázásaik során több tucat ISWAP-szélsőségessel végeztek az ország északkeleti térségében, az iszlamisták több rejtekhelyét is megsemmisítették Ngwuri Gana és Tumbuma Baba településeken, a terroristák ezeken a helyszíneken tervezték és innen indították támadásaikat.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!