Trump kegyelmet adhat korábbi nemzetbiztonsági tanácsadójának

2020. november 25. – 14:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Axios úgy tudja, Donald Trump belső körökben felvetette, hogy elnöki kegyelemben részesíti korábbi nemzetbiztonsági tanácsadóját, Michael Flynnt, két hónappal a következő elnök, Joe Biden beiktatása előtt.

Flynn mindössze 22 napig töltötte be a tisztséget, mivel három héttel Donald Trump 2017. január 20-i beiktatása után lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy az Obama-adminisztráció és a Trump-adminisztráció közötti átmeneti időszakban egyeztetett Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövettel, az USA által Oroszországra kiszabott szankciókról. Ezt azonban letagadta Mike Pence alelnök előtt, aki nyilvánosan a védelmére kelt, így aztán távozni kényszerült.

2017 decemberében, a Mueller-vizsgálat során ráadásul az is kiderült, hogy az FBI ügynökeinek is hazudott, akik a nagykövettel folytatott egyeztetésével kapcsolatban halgatták ki. Flynn pere azóta húzódik a bíróságokon.

Idén januárban Bill Barr igazságügyi miniszter, feltehetően Trump kérésére, Flynn ügyének ejtését javasolta, azonban az illetékes bíró ezt nem volt hajlandó megtenni. Most az Axios szerint a távozófélben lévő Trump komolyan fontolgatja, hogy felmenti azon szövetségeseit és támogatóit, akiket elítéltek az elmúlt évek során.

Három héttel az elnökválasztás után Donald Trump továbbra sem hajlandó elfogadni az eredményt, egy fontos gesztust azonban tett hétfőn, jóváhagyta, hogy elinduljon a hatalomátadási procedúra, melynek késleltetése miatt a republikánus oldalon is sokan bírálták. Közben már 19 állam, köztük a kulcsfontosságú Pennsylvania, Georgia és Michigan is végzett az eredmények hitelesítésével, átfogó választási csalásra nem találtak nyomot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!