Elutasította a bíró Johnny Depp fellebbezését a brit rágalmazási perben

2020. november 25. – 21:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elutasította a bíró a fellebbezést, amelyet Johnny Depp nyújtott be a Sun brit bulvárlap elleni rágalmazási perben, írja az MTI. A színész azért indított pert a Sun ellen, mert feleségverőként hivatkoztak rá, de első fokon az újságnak adott igazat a bíróság. Ezzel az ítélettel viszont még nincs vége, Depp december 7-ig közvetlenül a fellebbviteli bíróságnál is fellebbezhet.

A fellebezés elutasítása mellett a bíró 254 millió forintnak megfelelő perköltséget köteles fizetni a Sunnak.

Az 57 éves Depp egyébként továbbra is tagadja, hogy bántalmazta volna az akkori feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt. Azonban a tárgyalás során több kifejezetten kellemetlen részlet is kiderült a pár magánéletéről. Heard retteget a férjétől, aki állítása szerint ordítozott vele, rugdosta és fojtogatta, de Depp szerint éppen a felesége volt az, aki hajlamos volt az erőszakra, ügyvédje pedig megrögzött hazudozónak nevezte a nőt.

Az Depp jogászai is elismerték, hogy a színésznél újra és újra előjöttek az alkohol- és drogfogyasztással kapcsolatos problémák.

A korábbi ítélet után nem sokkal jelentette be a Warner, hogy több millió dolláros élő szerződése ellenére nem szerepel Depp a következő Legendás állatok-filmben, inkább kifizetik neki munka nélkül a gázsiját.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass