Johnny Depp teljes gázsit kap a Legendás állatok egyetlen leforgatott jelenetéért

2020. november 10. – 15:50

frissítve

Johnny Depp teljes gázsit kap a Legendás állatok egyetlen leforgatott jelenetéért

Másolás

Vágólapra másolva

Johnny Depp, bár nem folytatja a Legendás állatok és megfigyelésük stábjában, megkapja a szerződése szerinti teljes összeget annak ellenére, hogy csak egy jelenetet forgatott le a filmből.

Nemrég Instagramon jelentette be Johnny Depp, hogy nem fog szerepelni a Harry Potter-univerzumban játszódó film, a Legendás állatok és gondozásuk további részeiben.

A Warner kérte meg a színészt, hogy mondjon fel Gellert Az ügy előzménye, hogy Depp a napokban rágalmazási pert vesztett a Sun nevű brit bulvárlapot kiadó News Group Newspapers ellen. Az 57 éves színész azért indított pert, mert a lap 2018-ban azt írta róla, hogy bántalmazta a volt feleségét, Amber Heardöt, és „wife beater”-nek, azaz feleségverőnek nevezte őt. Az ügyben hétfőn ítéletet hirdető bíró szerint azonban a Sun be tudta bizonyítani a per során, hogy a lap állításai „lényegükben igazak”.

Az, hogy Depp az egész gázsiját megkaphatja a pervesztés ellenére, nem egy neki kijáró különleges eljárás része. Az A-listás színészekkel eleve úgy szerződnek egy-egy szerepre, hogy a színészt akkor is megilleti a tiszteletdíja, ha nem készül el végül a film, vagy ha újracastingolják az adott szerepet.

A forgatást a járványhelyzet amúgy is veszélyeztette, 2021 helyett, csak 2022-ben fog moziba kerülni.

A Karib-tenger kalózaiban is bizonytalan még, hogy ki lesz Jack Sparrow kapitány, a Disney egyelőre nem került emiatt kényes helyzetbe, ugyanis a franchise következő részét női főszereplős irányba vitték el, aki pedig nem más lesz, mint Margot Robbie.

(24.hu)

(Borítókép: Eric Gaillard/Reuters/EPA/MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!