Menczer Tamás: George Clooney jó színész, de nem egy világpolitikai orákulum

2020. november 24. – 07:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a német köztévé Orbán-szatírájáról elmondta véleményét az M1-en, Menczer Tamás George Clooney kijelentéseire is reagált a Hír TV-ben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára leszögezte: általában is tiszteli azokat, akik jók a saját szakmájukban, George Clooney pedig egy jó színész, ezért tiszteletet érdemel.

Ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy Clooney ért a világpolitikához – folytatta Menczer, aki óva inti az embereket attól, hogy a színészt világpolitikai témákban orákulumnak tekintsék. A politikus abban sem biztos, hogy Clooney egész pontosan tudja, hogy hol van Budapest, és mit kell tudni Magyarországról.

Neki nyilván vannak súgói. Milyen súgói vannak? Ilyen súgói, ezt láthatjuk

– mondta az államtitkár, aki végül azt ajánlotta Clooney-nak és feleségének, hogy jöjjenek el Budapestre, igyanak egy jó kávét, és nézzék meg, milyen jó hely Magyarország.

Miután Clooney egy interjúban Orbán Viktorról beszélt, össztűz zúdult rá a magyar kormánymédiából, erre válaszul hétfő este közleményben jelezte: Orbán propagandagépezete hazudik, ő pedig tudja, hol van Magyarország, többször járt már itt.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom