Novák Katalin: Tusk szavai a Fidesz mellett szólnak

2020. november 17. – 12:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin szerint nem a Fidesz ellen, hanem a Fidesz mellett szól az, amit Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, korábbi lengyel miniszterelnök tegnap a Twitteren posztolt.

„A Fidesz számára a jogállam, mint érték, soha nem volt kérdés. Így Tusk szavait inkább úgy értelmezem, hogy ő épp a Fidesz EPP-tagsága mellett emelt most szót”

– mondta az Atv.hu szerint Novák Katalin miniszter, a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Ahogy a Telex korábban megírta, a következő uniós költségvetés és a koronavírus miatti válságkezelési alap magyar és lengyel vétójának hírére a Twitteren reagált Donald Tusk, aki azt írta:

„Aki a jogállamiság ellen van, Európa ellen van. Világos álláspontot várok erről az Európai Néppárt pártjaitól. Az alapvető értékeink ellenzőit nem védheti senki többé.”

Hetekre, sőt akár hónapokra is megbénulhat az uniós költségvetési döntéshozatal, miután a lengyel és a magyar kormány előzetesen nemet mondott a következő hétéves büdzsére és a koronavírus miatti válságkezelési alapra a jogállamisági feltételek miatt. A politikai vétó azonban nem egyenlő a jogival, a tárgyalások még heteken át folytatódnak, így a december eleji, végső szavazások előtt újabb „ki rántja el a volánt” játszma kezdődött, erről részletesen ebben a cikkben írtunk >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!