Ezrek tüntetnek Trumpért Washingtonban

2020. november 14. – 23:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezren jelentek meg Washingtonban azok a tüntetők, akik kiállnak Donald Trump állítása mellett, miszerint csalás történt az amerikai választásokon. A BBC beszámolója szerint a tüntetők között több szélsőjobboldali szervezet, köztük a Proud Boys is megjelent golyóálló mellényekben és sisakokban. A tüntetőket az éppen golfozni siető Trump is köszöntötte az autójából.

A tüntetők délután 5-kor kezdtek el gyülekezni a Fehér Ház előtt, hogy onnan a legfelsőbb bíróság épülete elé vonuljanak. Több baloldali szervezet is jelezte, hogy részt vesznek az eseményen, de atrocitásokról egyelőre nem érkezett hír.

Helyszíni beszámolók szerint a tömeg nagy részén egyáltalán nincs maszk, ami úgy különösen nagy felelőtlenség, hogy egy nap alatt 180 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak, és 1400-an haltak meg mindössze 24 óra alatt az Egyesült Államokban. A tüntetők a választási eredmény megsemmisítését és Trump beiktatását követelik, hogy még négy évig kormányozhasson.

Azóta kiderült, hogy Joe Biden nyert Georgia államban is, ahol 1992 óta nem tudott nyerni demokrata elnökjelölt. Trump itt sem ismerte el a vereségét, és „bűncselekményként” hivatkozott az eredményre. Trumpon egyébként egyre nehezebb kiigazodni, mert hiába állítja az összes hivatalos szerv, jobb- és baloldali médiafelület és gyakorlatilag mindenki, hogy teljesen szabályosan zajlott le a választás, ő egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat ad, és nem ismeri el a vereségét.

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője pénteken azt nyilatkozta, hogy Trump megvan győződve arról, hogy ő az elnök, és megválasztották további négy évre.

A Telex legfrissebb híreiért ide kattintson! »»»»»»»»»

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!