Bolsonaro: Ne hagyjuk, hogy a buzik országa legyünk

2020. november 12. – 12:24

Másolás

Vágólapra másolva

Brazília elnöke, Jair Bolsonaro sohasem riadt vissza a kemény kifejezésektől, de a mostani gondolatmenete feltétlenül toplistás. Brazíliában 160 ezer áldozata volt eddig a koronavírus-járványnak, amiből arra lehet következtetni, meglehetősen rosszul kezelte. A második legtöbb áldozatot az Egyesült Államok mögött Brazíliában követelte a járvány.

Jair Bolsonaro, Fotó: AFP (Evaristo Sa)
Jair Bolsonaro, Fotó: AFP (Evaristo Sa)

„Őszintén sajnálom az áldozatokat. De egyszer mind meghalunk, semmi értelme ezt tagadni. Ne hagyjuk már, hogy a buzik országa legyünk” – a Guardian tudósítása szerint egy brasiliai konferencián szólalt fel így fel, ahol az ország turizmusának újraindításáról értekezett.

Bolsonaro korábban azt hangoztatta, hogy a gazdasági visszaesés több áldozatot követel, mint a koronavírus. Az elnök azt is kiírta megütközést keltő beszéde előtt a hivatalos Facebook oldalára, hogy a kínai vakcina miatt öngyilkos tesztalany neki egy győzelem, mert ő nem akart rendelni belőle.

Homofób megjegyzése tudatos figyelemelterelés iskolapéldája lehet, mert két gyerekét aktív maffiakapcsolatokkal vádolják, sikkasztás és pénzmosás a vád ellenük.

A Telex legfrissebb cikkeit itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!