Szervezett bűnözéssel, sikkasztással és pénzmosással vádolják Bolsonaro brazil elnök fiát

2020. november 4. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek Flávio Bolsonaro brazil szenátor, Jair Bolsonaro elnök idősebbik fia ellen szervezet bűnözés gyanújával – írja az MTI a Rio de Janeiro-i ügyészség szerdai közlésére hivatkozva.

Flávio Bolsonarót a többi között bűnszervezet létrehozásával, sikkasztással, hűtlen kezeléssel és pénzmosással vádolják. A bűncselekményeket az ügyészség szerint 2007 és 2018 között regionális képviselőként követte el. Az elnök fia ebben az időben a Rio de Janeiro állam törvényhozásának tagja volt.

A vádirat szerint Flávio Bolsonaro képviselőknek járó költségkeretből illegálisan foglalkoztatott több embert, akik ténylegesen nem végeztek munkát. Az érintettek cserébe bérük egy részét beszolgáltatták neki. A szenátor visszautasította a vádakat. „Nem követtem el semmi szabályellenest” – írta Flávio Bolsonaro Instagram oldalán.

A perben szintén vádlott az egykori tanácsadója, Fabrício Queiroz és további tizenöt gyanúsított is. Queirozt pénzmosás miatt indított nyomozások keretében már júniusban őrizetbe vették. Akkori értesülések szerint bankszámláján 2016 és 2017 között „szokatlan forgalmat” tapasztaltak 1,2 millió reál, vagyis átszámítva körülbelül 66 millió forint összegben.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!