Kézzel számolják újra a szavazatokat Georgia államban Biden győzelme után

2020. november 11. – 17:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A georgiai vezetésből a választás lebonyolításáért felelős republikánus, Brad Raffensperger sajtótájékoztatón jelentette be, hogy minden megyében kézzel fogják újraszámolni a szavazatokat.

Keményen dolgoztunk azért, hogy tisztességes és pontos számokat mutassunk annak érdekében, hogy a szavazók akarata tükröződjön az újraszámolás végén

-mondta Raffensperger. Arra számítanak, hogy a kézi újraszámlálást hétvégén kezdik és november 20-án fejezik majd be. Hozzátette, a kézi számolás eredménye után a vesztes oldal (Donald Trumpék) gépi újraszámolást is kérhet majd.

Az Egyesült Államok új elnöke, Joe Biden jelenleg 14111 szavazattal vezet Georgia államban az NBC szerint. Az elnökválasztás után Georgiában nagyjából 50 szavazólap miatt adtak be keresetet Donald Trumpék, de az ügyet tárgyaló bíró szerint nem kapott bizonyítékot arra, hogy bármiféle szabálytalan dolog történt volna. A helyi vezetés korábban jelezte, hogy újra fogják számolni a szavazatokat, azonban Bidennek az állam elbukásával is meglenne a győzelemhez szükséges elektorszáma.

> > > > > > Kattintson ide a legfrissebb hírekért! < < < < < <

Frissítés: Donald Trump jogászcsapata a szövetségi bírósághoz nyújtott be keresetet a michigani választási eredmények érvényesítésének felfüggesztése érdekében. Érvelésükben az elnök jogászai feltételezett választási szabálytalanságokra hivatkoznak. A michigani választásokért felelős hatóság szóvivője, Jake Rollow közleményben utasította vissza a perkeresetben megfogalmazott állításokat. „Ez nem változtat az igazságon: a választásokat Michiganben tisztességesen, biztonságosan, átláthatóan rendezték meg, és az eredmények pontosan tükrözik az emberek akaratát” – mondta Rollow. (MTI)

Trump szerdán hivatalosan is megnyerte Alaszka államot, és az ezért járó három elektori szavazatot – jelentette az AP hírügynökség. Alaszka tradicionálisan republikánus államnak számít, de Trump előnye a közvélemény-kutatások szerint a szokásosnál kisebb volt. Trump összesen 148 624 szavazatot kapott az államban, míg az elnökválasztást végül megnyerő Joe Biden 102 080-at. Még két államban, Észak-Karolinában és Georgia-ban nincs hivatalos végeredménye a november 3. óta tartó elnökválasztásnak. Észak-Karolinában Trump nagyjából 70 ezer szavazattal vezet, míg Georgiában Biden van előnyben 14 ezer szavazattal. A két állam eredményétől függetlenül Biden már megnyerte az elnökválasztást, ő eddig 290 elektori szavazatot gyűjtött, míg Trump 217-et.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!