Romney szerint Trump marad a főgorilla a republikánus pártban

2020. november 8. – 16:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2008-as republikánus elnökjelölt Mitt Romney azt mondta az NBC egyik reggeli műsorában, hogy a veresége ellenére továbbra is Donald Trumpé lesz a meghatározó hang a republikánus pártban.

„Azt hiszem, hogy az emberek többsége, akik Donald Trumpra szavaztak, biztosak akarnak lenni abban, hogy az elveit és politikáját megvalósítják. Szóval ő nem fog csak úgy eltűnni. Ha a republikánus pártról van szó, akkor ő 900 fontos (400 kiló) gorilla” – mondta Romney.

A utah-i szenátor szerint az elnökválasztás személyekről szólt, nem annyira a politikáról, hiszen a republikánusok sikeresen szerepeltek az állami és helyi választásokon, a kongresszusban is sok posztot szereztek.

A csalást kiáltó Trumpot Romney szerint már nem fogják megváltoztatni elnöksége utolsó napjaiban, éppen ezért ő nem is próbálna meg tanácsokat adni neki, hogyan viselkedjen. A szenátor szerint Trumpnak minden joga megvan ahhoz, hogy újraszámlálást kérjen a szoros körzetekben, de mikor mindenki Amerikára figyel, akkor jobban meg kéne válogatnia a szavait, hiszen a demokráciaeszmény is sérülhet. „Amikor azt mondod, hogy korrupt volt a választás, vagy ellopták, akkor sajnos ez az a retorika, amit világszerte az autoriter vezetők fújnak. És azt is gondolom, hogy ez aláássa a demokratikus folyamatokat nálunk is. Ha a szabadság és az autoriterizmus harcáról beszélünk, nem használunk olyan szavakat, amelyek nagyon sajnálatos történelmi kurzusokéi voltak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!