Hány szavazatot kell még megszámolni Arizonában, Georgiában és Pennsylvaniában?

2020. november 8. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

A választásoknak eredménye már van, de néhány államban még mindig nem hirdettek végeredményt. A CNN összesítette, hogy hol és mennyi voksot kell még megszámolni.

Arizonában Biden vezet, de előnye 18 553 szavazatra csökkent. Az állam legnagyobb megyéjében, a Phoenixet is magába foglaló Maricopa Countyban még nagyjából 44 ezer szavazatot kell megszámolni. Ebből ötezernek a hitelesítése a kérdés. Pinal Countyban még 21 ezer voksot kell megszámolni.

Georgiában Biden javítani tudott, 10 196 szavazattal vezet, de még mindig vannak olyan megyék, ahol még sok voksot kell leellenőrizni. Fulton Countyban (itt található Atlanta is) pénteken valamilyen hibát fedeztek fel, ezért szombaton újra elkezdték beszkennelni a szavazólapokat, még nagyjából az 5 százalékuk hátravan.

Gwinett Countyban egy szoftverhiba okozott problémát, ott három katonai bázis voksait és plusz 1500 másik szavazatot kell összesíteni.

Pennslyvaniában Biden növelte előnyét, már 42 818-cal vezet Trump előtt. Azokat a levélszavazatokat már összesítették, amelyek november 3-a előtt érkeztek be. Az állam közlése szerint még 55 962 voksot kell megszámolniuk, Philadelphiában 11 131 voks, Allegheny Countyban 12 042 szavazat van hátra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!