Biden Trump szavazóinak: Adjunk egymásnak esélyt

2020. november 8. – 02:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Biden azt mondta, hogy azért indult az elnökségért, hogy visszaszerezze Amerika lelkét, segítsen a középosztálynak, és hogy újra tisztelet övezze Amerikát világszerte. Azt mondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy ennyien szavaztak erre a vízióra.

Méltatta azokat a szavazókat, akik győzelemhez segítették, demokraták, republikánusok, függetlenek, fiatalok, idősek, városiak, vidékiek, fehérek, feketék, latinók koalícióját. Utána Trump támogatóihoz szólt, mint mondta, megérti a csalódásukat. „Adjunk egymásnak esélyt” – mondta. „Itt az ideje, hogy magunk mögött hagyjuk a durva retorikát, hallgassuk meg újra egymást. Ne az ellenségeinkként kezeljük az ellenfeleinket. Nem az ellenségeink, hanem amerikaiak” – jelentette ki.

Azt mondta, itt az ideje a sebek begyógyításának Amerikában. „Ugyanolyan keményen fogok dolgozni azokért, akik nem rám szavaztak, mint azokért, akik igen” – mondta.

Joe Biden győzelmi beszédet mond november 7-én WilmingtonbanFotó: Tasos Katopodis / Getty Images via AFP
Joe Biden győzelmi beszédet mond november 7-én WilmingtonbanFotó: Tasos Katopodis / Getty Images via AFP

Biden szerint az első legfontosabb feladat a koronavírus-járvány kezelése lesz. „Csak így térhetünk vissza az életünkhöz” – mondta. Elmondta, hogy hétfőn kinevez vezető tudósokból és szakértőkből egy tanácsadó stábot, akik az átmeneti időszakban segítenek a terveiket olyan formába önteni, hogy 2021. január 20-án, a beiktatása után azonnal neki tudjanak kezdeni a munkának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!