A szerb elnök is gratulált Bidennek, de azért szerinte Trump jobb lett volna

2020. november 8. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Aleksandar Vucic bejelentette, hogy vasárnap tervez hivatalos gratulációt küldeni Joe Bidennek, de Donald Trump hivatalban lévő republikánus párti elnöknek is küld egy levelet, amelyben megköszöni, hogy meghallgatta Szerbia gondjait. Elmondta, hogy Joe Bidennel ugyan többször találkozott már, mint Donald Trumppal, de úgy vélte, ez utóbbival könnyebb lenne az együttműködés.

Aleksandar Vucic szombaton késő este arról beszélt, sokan támadták azért, mert Donald Trumpot dicsérte, ám véleménye szerint a bírálatokat azok fogalmazták meg, akik a másik oldalnak akarnak megfelelni. Hozzátette: az ellenzéki bírálók talán abban reménykednek, hogy Joe Biden elnökségével Szerbia nehéz helyzetbe kerül, így ők kaparinthatják meg a hatalmat. Ám kiemelte: minden, amit szeretne megvalósítani, azt 2022 tavaszáig, az elnökválasztásig megvalósítja, így nincs mitől félnie. (MTI)

Közép-Kelet Európából lassan már tényleg csak Orbán Viktor nem szólt hozzá nyilvánosan Biden megválasztáséhoz. A V4-ek közül Szlovákia, Csehország és Lengyelország, a környékről pedig Ausztria, Románia és most már Szerbia is gratulált az új amerikai elnöknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!