A republikánusokhoz ezer szállal kötődő Netanjahu is gratulált Bidennek

2020. november 8. – 08:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint vasárnap reggel Benjamin Netanjahutól is befutott egy gratuláció a megválasztott amerikai elnökhöz. „Joe, közel negyven éve ismerjük egymást, kapcsoltunk szivélyes, tudom, hogy nagyszerű barátja vagy Izraelnek” – írta Twitteren az izraeli elnök, aki reméli, hogy Bidennel tovább tudják erősíteni az USA és Izrael közötti különleges kapcsolatot.

Egy következő bejegyzésben Netanjahu megköszönte az elmúlt négy évet Trumpnak, és hogy segítségével minden korábbinál jobb lett a két ország közötti viszony. Netanjahu a személyes barátságukra is kitért, ami sokat nyomot a latba a diplomáciai előrelépésekben. Korábbi cikkünk szerint az izraeli elnök is azon külföldi politikusok közé tartozott, akinek széles körben terjesztett udvarlással, fejedelmi fogadásokkal, netán a Trump-család céghálózatának kedvező üzletekkel sikerült bekerülnie a Trump-barátja kategóriába, ami után szabad kezet kapott a törekvéseihez.

<<< A Telex legfrissebb híreit itt találja >>>

A ciklus talán leglátványosabb sikereit is így aratta a Trumphoz a republikánus párton keresztül is ezer szállal kötődő Benjámin Netanjahu, aki Jeruzsálem és a Golán-fennsík státuszában és a ciszjordániai telepek jogszerűségének évtizedek óta visszafogott amerikai megítélésben egyaránt áttörést tudott elérni – írtuk korábbi, Trump külpolitikáját elemző cikkünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!