Trump több mint 6 óra szünet után újra saját győzelmét és választási csalást emlegetve tért vissza

2020. november 7. – 23:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 6 órán át nem jelentkezett Twitteren újabb üzenettel Donald Trump, aki épp golfozott, amikor az amerikai média bejelentette, Joe Biden nyerte az elnökválasztást. Trump, aki azóta visszatért a Fehér Házba, helyi idő szerint nem sokkal délután 5 előtt (magyar idő szerint 23 óra előtt) két bejegyzéssel is jelentkezett.

Ezekben saját győzelmét hirdette ki ismét – ezek szerint Biden sikeréről még nem hallott –, a rá érkezett 71 millió szavazatot méltatta, és újra elismételte, hogy a republikánus párt választási ellenőrei elől elzárt módon „rossz dolgok” történtek, amire korábban még nem volt példa. Hozzátette, hogy milliók kaptak levélszavazathoz szükséges szavazólapot, holott nem is kértek.

A választási csalás gyanúját ezúttal sem támasztotta alá bizonyítékkal, de sietve, egy második üzenetben gyorsan megjegyezte, hogy még soha nem kapott hivatalban levő, a választáson újrainduló elnök 71 millió szavazatot.

A választást követő híroldalak közül egynél sem kapott még 71 millió szavazatot Trump, 70,36 millión áll, de ezt a kerekítést elnézhetjük neki, azt viszont nem, hogy sem a győzelmét, sem a választási csalást nem támasztja alá semmi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!