Hány szavazatot kapott eddig Kanye West?

2020. november 7. – 15:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC szerint nagyon keveset, nagyjából 60 ezret a 160 millióból. A lap annak érzékeltetésére, hogy ez mennyire kevés, azt is megírta, hogy a szintén nem nagy párt jelöltjeként induló Jo Jorgensenre (Libertárius Párt) 1,5 millióan, Howie Hawkinsra (Zöld Párt) pedig 339 ezren szavaztak.

A legtöbb szavazatot (10 188 darabot) a republikánusok felé húzó Tennessee-ben szerezte.

A korábban Donald Trumpot támogató, milliárdos rapper idén beállt a George Floyd meggyilkolása miatt kirobbanó tiltakozások mögé, majd július 4-én (a legnagyobb amerikai nemzeti ünnepen, a Függetlenség Napján) bejelentette, hogy elindul az USA elnökségéért. Mivel a legtöbb államban lekéste a benyújtási határidőt, mindössze 12 államban került el a neve a szavazólapokra. A bejelentés óta mindössze egy kampányeseményt tartott, és csak 12 államban került fel a szavazólapra. A közvéleménykutatók előzetesen mindössze 0 és 1 százalék körül mérték a népszerűségét a választás előtt.

West azok után, hogy idén leadta a szavazatot saját magára, már előre tervez, egy amerikai választási térkép előtt állva következő célként 2024-et jelölte meg néhány napja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!