Trump: Sosem adom fel

2020. november 06. – 20:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt adott ki Donald Trump kampánycsapata, amelyben az elnök egyértelművé tette: messze van még attól, hogy elismerje a vereségét előrevetítő eredményeket.

Trump a demokratákat csalással vádolja, szerinte illegális szavazatokkal lopták el tőle a győzelmet. „Az amerikaiak joggal tartanak igényt a választási folyamat teljes átláthatóságára”. Trump szerint a választások tisztasága már nem egyszerűen az ő posztját meghatározó választásról szól, hanem általában választási folyamatok ellenőrizhetőségéről.

A közlemény megismétli Trump Republikánus Párt befolyásos köreiben is vitatott nyilatkozatait, amelyek szerint legális és illegális szavazatok keveredtek a választásban. A demokraták megsértették azt az alapvető elvet, hogy minden legális szavazatot figyelembe vegyenek és minden illegális szavazatot kizárjanak – állítja Trump, akinek értelmezésében a november 3. után beérkező – bár a választások vége előtt feladott – levélszavazatok beszámítása törvénytelen.

Trump ennek az elvnek a védelmében minden jogi lehetőséget igénybe kíván venni a közlemény alapján, amelyben kijelenti:

„Sosem adom fel a küzdelmet önökért és nemzetünkért.”

A csalásokról azonban még semmilyen bizonyítékkal nem szolgált az elnök, a választást lebonyolító szervek is visszautasították, hogy bármi törvénytelenség történt volna és az elnöknek azon vádját is alaptalannak tartják, amely szerint a választási megfigyelők több esetben nem kísérhették figyelemmel a szavazatok összeszámlálásának folyamatát.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!