Tovább nőtt Biden előnye Pennsylvaniában

2020. november 6. – 22:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pennsylvaniában közzétettek egy újabb adag szavazatot, Biden előnye 14 716 szavazatra nőtt Trumppal szemben.

Az MSNBC egyik adatelemzője, Steve Kornacki közben arról beszélt, hogy ők miért várnak ki azzal, hogy odaítéljék Bidennek az államot. Szerinte még 200 ezer szavazatot kell összesen összeszámolni. Ezek fele nagyjából levélszavazat, a másik fele pedig úgynevezet provizórikus szavazat

A levélszavazatokat Pennsylvaniában nagy arányban nyerte Biden, mivel a demokraták közül sokkal többen szavaztak levélben, Trump támogatói közül pedig személyesen. A levélszavazatok egy részével szemben viszont érvényességi kifogások merülhetnek fel különböző formai okokból.

Korábban a provizórikus szavazatok is a demokratáknak kedvezőek voltak az államban, de eddig Kornacki szerint Trump valamivel jobban áll ezek között történelmi összevetésben. Az egyik feltételezésük, hogy Trump támogatóinak egy része ugyan igényelt levélszavazatot, de aztán mégis személyesen szavazott, és így ilyen provizórikus szavazatot kapott. Ilyenkor ellenőrizni kell, hogy nem szavaztak-e korábban levélben.

A FiveThirtyEight főszerkesztője, Nate Silver azonban azt írta Kornackira reagálva, hogy őt nem győzte meg ez a magyarázat, mivel szerinte valóban több megyében Trumpnak kedvezőek voltak ezek a provizórikus szavazatok, de olyanokban, ahol a többi szavazatot nézve még nagyobb előnyben volt Trump Bidennel szemben, nem pedig olyanokban, ahol egyébként Biden állt jobban. (Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!