Több fontos republikánus képviselő is bírálta Trumpot

2020. november 06. – 09:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Chris Christie, Trump főtanácsadója után több prominens republikánus képviselő is bírálta a hajnali beszéde után Donald Trump amerikai elnököt, aki szerintük lejáratja az amerikai választási rendszert.

Adam Kinzinger illinois-i kongresszusi képviselő Twitter-üzenetben bírálta Trumpot, amiért az elnök teljesen megalapozatlanul, bizonyíték nélkül választási csalással vádolta meg a Demokrata Pártot. Ritzinger azt írta, hogy Trump állítása kezdi a téboly jeleit mutatni. „Ha törvényes aggodalmai vannak bármilyen csalás miatt, akkor azoknak bizonyítékokon kell alapulniuk és bíróság elé kell vinni őket. Elég a lejárató félrevezetésből!” – írta Ritzinger.

Larry Hogan, Maryland kormányzója, aki a 2024-es választásra szóba került már mint republikánus elnökjelölt, szintén kifakadt Trumpra. „Nincs mentsége az elnöknek a mai kijelentéseire, amelyek aláássák demokratikus eljárásrendünket. Amerika szavazatokat számol, és nekünk meg kell várnunk az eredményeket, ahogy mindig is tettük. Sem választás, sem senki személye nem fontosabb demokráciánknál” – írta Twitteren Hogan az MTI gyűjtése szerint.

Marco Rubio – szintén republikánus – szenátor egyebek között azért bírálta Trumpot, mert az csalásnak mondta a szavazatszámlálás elhúzódását. „Az, hogy napokig tart a törvényes voksok számlálása, NEM csalás” – hangsúlyozta.

Marco Rubio, Florida republikánus szenátoraFotó: Reuters
Marco Rubio, Florida republikánus szenátoraFotó: Reuters
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!