Philadelphia vezetője biztos Biden győzelmében, bár van még mit számolni

2020. november 06. – 19:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszautasította Philadelphia polgármestere az elnök állítását, amely szerint Pennsylvaniában és azon belül az állam fővárosában bármiféle csalás történt volna a szavazás során. „Amit Philadelphiában látunk, az nem más, mint pusztán maga a demokrácia” – mondta Jim Kenney. A demokrata polgármester újságírói kérdése bizonyossággal válaszolta, hogy az összes pennsylvaniai szavazat összesítésével Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke.

Az azonban kérdés, mikor is jön el a pillanat, amikor végre megszületik a 20 elektori szavazat sorsáról döntő hivatalos eredmény. Philadelphiai választási tisztviselők bejelentették, hogy van 40 ezer szavazat, részben olyanok, amelyeket felül kell vizsgálni, részben pedig olyanok, amelyeket a hadseregben a világ távoli pontjain szolgáló pennsylvaiai katonáktól várnak, ezek végeredménye pedig akár napokba is telhet.

A Pennsylvaniában összegyűjt tömeg ünnepli, hogy Biden átvette a vezetést – Fotó: Spencer Platt/Getty Images
A Pennsylvaniában összegyűjt tömeg ünnepli, hogy Biden átvette a vezetést – Fotó: Spencer Platt/Getty Images

Ezen kívül van még Allegheny megyéből 35 ezer szavazat, amelynek összeszámolása csak órák múlva kezdődik, egy bírósági döntés miatt kellett várni velük.

Márpedig ez az összesen 75 ezer szavazat jóval több, mint az a 12 ezer, amellyel Biden vezet Trump előtt. Kétségtelen, az eddiginél jelentősen jobban kell teljesítenie Trumpnak a győzelemhez, de ha abból a 75 ezerből megszerzi a szavazatok 60 százalékát, még akár nyerhet is az államban. Eddig azonban magasan Bidennek kedveztek a levélszavazatok, így még a felülvizsgálandó és távoli szavazatok nélkül is alakulhat úgy az eredmény, hogy Biden előnye behozhatatlan lesz, ebben az esetben nem húzódik tovább a 20 elektori szavazat sorsa.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!