Nagyot változott a világ 12 év alatt

2020. november 06. – 17:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Trump ellopott győzelemről, a demokraták által elkövetett intézményes csalásról beszél, higgadtabb munkatársai is legfeljebb azt mondják, szerintük békés lesz a hatalom átadása, miután Donald Trump a jelek szerint veszít a demokrata kihívóval, Joe Bidennel szemben.

De hogy nézett ki a hivatalos eredmény fogadtatása 2008-ban? Akkor is egy republikánus, John McCain veszített, a győztes a demokrata Barack Obama volt:

Elég belőle néhány mondat, hogy érződjön, nagyon másképp zajlott akkoriban a vereségek tudomásul vétele:

„Az amerikaiak jól érthetően kinyilvánították akaratukat. Nem sokkal ezelőtt abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy gratulálhattam Barack Obama szenátornak…” – McCain szavait a hallgatóság Obama nevének kiejtésekor zúgolódással fogadta, de a legyőzött republikánus nyugalomra intette támogatóit, majd így folytatta: „…gratuláltam neki a választási győzelmével, amellyel ő lesz a következő elnöke az országnak, amelyet mindketten szeretünk.” „…sikere kiérdemli elismerésemet…” – ezután külön kitért arra, hogy ez egy történelmi választás, és mindenkit büszkeséggel tölthet el, hogy egy afroamerikai nyerhette el az elnöki széket.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!