Matematikailag nyitott a verseny, gyakorlatilag Biden esélyesebb Pennsylvaniában

2020. november 06. – 18:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

52 százalékot kellene szereznie Donald Trumpnak a még meg nem számolt szavazatokból ahhoz, hogy megynerje a 20 elektori szavazatot adó Pennsylvaniát, amelynek megnyerésével Joe Biden mindenképp megnyeri az elnökválasztást – okafogyottá téve a többi állam szűk eredményének újraszámlálását. (Igaz, maga Pennsylvania is lehet még újraszámlálás helyszíne Biden szűk győzelme esetén, ahogyan az Georgiában is várható.)

Pennsylvaniában 6,6 millió szavazat összegzése után Biden előnye mindössze 9 ezer szavazat – alig másfél ezreléknyi előny –, és jelenleg 224 ezer szavazat van még vissza – írta a Fivethirtyeight A különbség ledolgozható, de a gyakorlatban kevésbé valószínű, mert inkább demokrata beállítottságú körzetekről van szó.

Ezek az adatok azok nélkül a szavazatok nélkül értendők, amelyek a választás vége előtt lettek feladva, ám nem érkeztek be november 3-ig.

Arról, hogy mi lesz ezeknek a szavazatoknak a sorsa, a legfelsőbb bíróság dönthet. Ilyan szavazatból azonban kevés van, ráadásul, ha ezek nélkül is Biden nyer, valószínűleg nem változna az eredmény a beszámításukból sem, mivel a levélszavazatok nagy része jellemzően demokratáktól érkezett.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!