Ez történt az egyes csatatérállamokban éjszaka

2020. november 06. – 07:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pennsylvania (20 elektor): Trump 49,5 százalékon áll, Biden 49,2 százalékon, az elnök előnye 18 229 szavazatra csökkent.

Nagyjából 175 ezer levélszavazat lehet még hátra a New York Times szerint, és helyi tisztviselők azt ígérték, hogy a legnagyobb megyékben, például az 58 ezer szavazatot feldolgozó Philadelphiában helyi idő szerint éjszaka is számolnak tovább. A philadelphiai levélszavazatoknak eddig az elsöprő többségét Biden kapta, viszont még olyan kisebb megyékből is fognak beérkezni eredmények, ahol eddig Trump volt előnyben. Allegheny megyében is Biden kaphat majd többet a hátralévő szavazatokból, de ott 35 ezer levélszavazatból 29 ezret egy bírósági döntés miatt csak magyar idő szerint péntek este fognak megszámolni.

Biden támogatói a pennsylvaniai HarrisburgbanFotó: Jemal Countess / Reuters
Biden támogatói a pennsylvaniai HarrisburgbanFotó: Jemal Countess / Reuters

Ha megmarad az eddigi előnye a levélszavazatok között, és a 20 elektort érő Pennsylvaniát megnyeri Biden, akkor azzal önmagában átlépné a győzelemhez szükséges 270 elektort.

Georgia (16 elektor): rettentő szorosan alakult az állam, 99 százaékos feldolgozottságnál Biden 1709 szavazatra került Trumptól, mindketten 49,4 százalékon állnak.

A CNN szerint még valamivel több mint 14 ezer szavazat van hátra, viszont a helyi tisztviselők azt mondták, magyar idő szerint péntek délutánig már nem közölnek újabb adatokat. Ugyanakkor Clayton megyében korábban arról beszéltek, hogy ott összeszámolnak valamivel több mint 4 ezer szavazatot éjszaka is. Update: érkeztek adatok Clayton megyéből, ezekkel Trump előnye 1267 szavazatra csökkent. Azóta pedig újabb adatközléssel ez az előny már csak 665 szavazat.

Arizona (11 elektor): az államban Trump került közelebb Bidenhez a levélszavazatok összeszámolásával. 90 százalékos feldolgozottság mellett Biden 50,1, Trump 48,5 százalékon áll, a demokrata jelölt csütörtök reggeli 69 ezres előnye 46 ezresre csökkent.

Itt még állítólag nagyjából 220 ezer szavazatot fognak megszámolni. Viszont az állam legnépesebb megyéjéből, Maricopából a New York Times szerint legközelebb csak magyar idő szerint péntek délután ötkor tesznek közzé nagyobb számú adatot.

Nevada (6 elektor): Biden 49,4 százalékon, Trump 48,5 százalékon áll. A demokrata jelölt a korábbi 8 ezerről 11 ezresre növelte az előnyét 89 százalékos feldolgozottságnál.

A helyi vezetés szerint még nagyjából 190 ezer szavazatot kell megszámolni, ezek 90 százaléka a Las Vegast is magába foglaló Clark megyéből, ahol eddig Biden volt előnyben. 51 ezer közzétételét még péntekre ígérik. Azonban hivatalos végeredmény csak jövő héten lehet, mert még érkezhetnek be a választás napjáig érvényesen feladott levélszavazatok.

Észak-Karolina (15 elektor): itt nem változott a korábbi állás, 95 százalékos feldolgozottság mellett Trump 50, Biden 48,6 százalékon áll. Csak a jövő hétre ígérnek végeredményt, mert november 12-ig érkezhetnek be a keddig feladott levélszavazatok.

Ezeken kívül még számolnak a 3 elektort adó Alaszkában is, ahol azonban jelentős Trump előnye, és biztosan nyerni fogja az államot.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!