Georgiában három megyében felfüggesztették a számolást éjszakára

2020. november 6. – 04:38

Másolás

Vágólapra másolva

A CNN-nek helyi választási tisztviselők azt mondták, hogy legalább három georgiai megyében felfüggesztették éjszakára a szavazatszámlálást. Ezek között van Cobb megye, Taylor megye és Gwinnett megye. Ezek helyi idő szerint péntek reggel, vagyis magyar idő szerint délután adhatnak majd újabb adatokat.

Másfél órával korábban azt lehetett tudni, hogy Cobb megyében még 700 szavazat maradt, itt az előzetes szavazatok Bidennek kedveztek eddig, és Hillary Clinton 2016-ban szűk többséggel tudta nyerni. Taylor megyében 456 szavazat várt még arra, hogy összeámolják, itt az előzetes szavazatok Trump előnyét mutatták. A megint Bidennek kedvezőbb Gwinnett megyében viszont még 4800 szavazat volt hátra másfél órája, vagyis könnyen lehet, hogy enélkül nem lesz végeredmény. Georgia rettentő szoros, 99 százalékos feldolgozottságnál Trump és Biden is 49,4 százalékon áll, 1775 szavazat Trump előnye.

A legtöbb, 5726 szavazat akkor még Clayton megyében volt hátra, és ott egyelőre nem jelezték, hogy felfüggesztették volna a számolást. Ott eddig 84,9-14,2-re nyerte a szavazatokat Biden.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!