Belharcban látják a nem megszerzett szenátusi többséget a demokraták

2020. november 06. – 08:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Éles vita alakult ki a demokrata párt vezetői között, miután kiderült, hogy a várakozásaikkal szemben nem szereznek többséget a szenátusban. A demokraták a választás előtt úgy vélték, hogy akár 4-5 helyet is megszerezhetnek a republikánusoktól, ám ehhez képest egyelőre még csak egyet tudtak elnyerni tőlük, és a legjobb esetben is csak 50-50 fős döntetlent érhetnek majd el.

A Washington Post értesülései szerint az egyik ok, amiben a vereségüket látják, hogy a republikánusok rém egyszerűen ragasztották rájuk a szocialista jelzőt, amitől meg kell szabadulniuk, míg mások szerint régen el kellett volna felejteni, hogy csak a tehetős, fehér emberek kedvére próbálnak tenni.

Eközben a Fehér Ház és Donald Trump örül, hiszen egy képviselőhelyet sem vesztettek a képviselőházban (sőt, javítottak az eredményükön).

Így összességében a demokraták nem tudtak többséget szerezni a szenátusban, és nem tudták növelni a fölényüket a képviselőházban, így végül nem túl nagy többségük lesz a következő két évben, ami azért fontos, mert 2021-ben újrarajzolják a kongresszusi körzeteket, ehhez pedig mindkét fél a lehető legnagyobb többséget szerette volna megszerezni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!