Na de mi történt Arizonában, amit már több helyen beírtak Bidennek, most meg úgy fest, hogy Trump is erősen képben lehet?

2020. november 5. – 10:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fordított előjellel, de lényegében pontosan ugyanaz, ami a rozsdaövezetben zajlott és zajlik Wisconsin és Michigan megfordításakor, illetve Pennsylvania potenciális megfordításakor.

Az Arizona Republic beszámolója alapján Maricopa megyében például a szerdán és csütörtökön feldolgozott levélszavazatok döntő hányadát az elnök Donald Trump kapta – ugye a későn feldolgozott szavazatokat furcsállta Wisconsin, Michigan, Georgia és Pennsylvania esetében, mert azok Bident erősítették –, és ezzel nagyjából 70 ezerre csökkentette a hátrányát az államban. Trump magyar idő szerint éjfél óta 1 egész százalékot jött előre, a feldolgozottság pedig még mindig csak 86 százalékon áll.

A jelzett Maricopa megyében nagyjából 57-40 arányban nyerte a kései szavazatokat Trump, és több, a republikánusokhoz köthető elemző szerint ez lehet az a mágikus szám, ami fordulatot hozhat az elnöknek, ha ugyanis 57,6%-ban ő kapja a maradék 470 ezer szavazatot, akkor átveheti a vezetést a 11 elektorról döntő államban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!