Mi várható a következő órákban a kulcsállamokból?

2020. november 5. – 23:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pennsylvania állam képviseletében sajtótájékoztatót tart hamarosan Kathy Boockvar. Nyilatkozata fontos lehet, mivel korábban arról beszélt a CNN-nek, hogy csütörtök folyamán – magyar idő szerint reggel hatig – meglesz az az államban a választás eredménye – írta a Guardian. Ha itt Biden nyer, akkor minden eldől, mivel az állam 20 elektori szavazatot ad, ezzel Biden pedig már meghaladná a győzelemhez minimálisan szükséges 270 elektori szavazatot. Ha Trump nyer – egyelőre az elnök vezet 90 ezer szavazattal, 93 százalékos összesítésnél, de a különbség egyelőre csökken –, akkor a küzdelem a még nyitott öt államban – Georgiában, Észak-Karolinában, Nevadában, Arizonában és Alaszkában – dől el.

A 11 elektort adó Arizonában mindenki Maricopa megye eredményeit várja, ez a 11 elektort adó állam legnagyobb megyéje. Itt az eredmények frissítését magyar idő szerint hajnali háromra ígérik.

Georgiában Fulton megyéből várják az eredményeket. Georgia legnagyobb megyéjén dőlhet el, kié lesz a 16 elektori szavazat. Trump mindössze 9 ezer szavazattal vezet, és előnye csökken. Fultonból csütörtök folyamán, tehát magyar idő szerint reggel hatig ígérnek végeredményt, de az állam többi részén is folyik még a szavazatszámlálás.

Nevadában még 60 ezer szavazatot kell megszámolni. Azonban itt a jövő hétre ígérnek hivatalos végeredményt, mivel még érkezhetnek levélszavazatok. Nevada hat elektort ad.

Észak-Karolinára nem érdemes várni, november 12-ig érkezhetnek be a levélszavazatok. Az állam 15 elektort ad, Trump itt 80 ezer szavazattal vezet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!