Bidené Új-Mexikó, mindkét párt megfordított egy-egy szenátusi széket

2020. november 04. – 04:59

Másolás

Vágólapra másolva

60 százalékos feldolgozottságnál a volt alelnök 54,12, Trump 43,94 százalékkal áll. A CNN, a Reuters és az AP is Bident kiálltotta ki győztesként az államban, ahol Hillary Clinton 8 százalékkal nyert négy éve.

Mindeközben mindkét pártnak sikerült megnyernie egy olyan szenátusi széket, mely eddig nem volt az övék. A demokrata John Hickenlooper 55-43 arányban győzte le Cory Gardner coloradói szenátort. 2011 és 2019 között Hickenlooper töltötte be az állam kormányzói tisztségét.

Alabamában a republikánus Tommy Tuberville 63-37 arányban nyert Doug Jones demokrata szenátor ellen. Alabamában utoljára 1972-ben nyert demokrata elnökjelölt, így nem túl nagy meglepetés Tuberville győzelme, aki eddig amerikaifutball-edzőként jeleskedett.

Lindsey Grahamnek sikerült megőriznie a székét azután, hogy ellenfele, Jamie Harrison rekordsokat, 57 millió dollárt gyűjtött a kampányára. A dél-karolinai szenátor az utóbbi években Trump egyik leglelkesebb támogatója volt a szenátusban, annak ellenére, hogy amikor Trump még csak elnökjelölt-aspiráns volt, ő volt az egyik legnagyobb kritikusa.

>>> Ha többet szeretne megtudni a legfontosabb szenátusi összecsapásokról, olvassa el cikkünket a témában. <<<