Biden jogászai ugrásra készen állnak, ha Trump megtámadná a bíróságon a választást

2020. november 04. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Trump a Fehér Házban tartott beszédében azt mondta, hogy Bidenék a levélszavazatokkal akarják elcsalnia a választásokat, és ezért a legfelsőbb bírósághoz fordul, hogy ne szavazhassanak tovább az emberek.

Joe Biden stábja azt közölte, hogy készen állnak az ügyvédeikkel, és készek érvényesíteni a jogaikat, ha Trump megtenné ezt a lépést. „Csak ismételni tudjuk, amit az alelnök mondott ma este: Nem Donald Trump dönti el a választás kimenetelét, és Joe Biden sem dönti el a választás kimenetelét. Az amerikai emberek döntik el ezt a választást, és a demokratikus eljárást addig kell folyatni, míg le nem zárulnak” – adott ki közleményt Jen O'Malley Dillen, Biden kampányfőnöke.

Azt is írta, közel 100 millió ember adta le a szavazatát a választás napja előtt, és őket az állami küldöttek biztosították arról, hogy meg is számolják a voksukat. „Donald Trump most megpróbálja érvényteleníteni azokat a szavazatokat, amelyeket azok a választók adta le, akik erre a biztosítékra támaszkodtak” – írta O'Malley Dillen, aki felháborítónak és példa nélkülinek nevezte Trump bejelentését.