Több mint 100 millióan már biztosan szavaztak

2020. november 03. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány okozta kockázat miatt rekordszámú amerikai választó döntött úgy, hogy előre, levélben adja le a szavazatát. Ez a több mint 100 milliós szám óriási, főleg annak fényében, hogy a teljes 2016-os választásokon 136,67 millióan szavaztak összesen. A legmagasabb számban egyébként Kaliforniában (12 millió), Texasban (9,7 millió) és Floridában (8,9 millió) szavaztak levélben.

A levélszavazás viszont vitás helyzeteket is szülhet, ilyen lehet például a végső eredmény szempontjából is fontos, a szavazásig billegő Pennsylvania állam, ahol nem számolhatják meg előre a levélben érkezett szavazatokat, sőt, egyes megyékben valószínűleg csak a személyesen leadott voksok megszámolása után összesítik azokat. Ezért előfordulhat, hogy a friss adatok szerint Donald Trump áll majd vezetésre, később viszont a levélszavazatok módosíthatják az eredményt az államban – az előzetes felmérések szerint jóval több demokrata szimpatizáns élt a levélszavazás lehetőségével –, így ha nagyon szoros a keddi eredmény, akár napokig kérdéses maradhat, ki nyerte az elnökválasztást.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!