Újabb négy gyanúsítottja van a nizzai merényletnek

2020. november 3. – 14:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb négy embert vettek őrizetbe a múlt heti nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett, három emberéletet követelő iszlamista merénylettel kapcsolatban, írja az MTI helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva. A négy gyanúsítottat kedd délelőtt a fővárosi agglomerációban, Val-d'Oise megyében állították elő.

Egyiküket, egy 29 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állt az elkövetővel, a 21 éves tunéziai Brahim Ausszaui, míg a másik három, 23 és 45 év közötti ember az első lakhelyén tartózkodott az előállításkor, ezért őket is őrizetbe vették.

Korábban már hat embert előállítottak a támadással kapcsolatban, de hétfő este a támadón kívül már csak egy ember volt őrizetben: egy 29 éves tunéziai állampolgár, Ahmed B-A, akit a Nizzától negyven kilométerre található Grasse-ban szombaton vettek őrizetbe. Őt azzal gyanúsítják, hogy többször is találkozott a tunéziai elkövetővel a Tunéziából Olaszországon át Franciaországba tartó migrációs útvonalán. Mindkét emberről azt feltételezik, hogy nemrég érkeztek Franciaországba. Nyomozati források szerint feltételezhető, hogy együtt tették meg az utat.

Az elkövetőt válságos állapotban szállították kórházba, miután a merénylet helyszínén a rendőrség éles lövésekkel ártalmatlanította. Eddig nem tudták kihallgatni, de az állapota már javult, amikor a koronavírustesztje hétfőn pozitív lett, ezért a kihallgatását egyelőre elhalasztották.

Brahim Ausszaui – akinek a hazájában köztörvényes bűncselekmények miatt volt már dolga a rendőrséggel – szeptember közepén indult el Tunéziából, Olaszországon keresztül két nappal a támadás előtt érkezett Franciaországba, és illegálisan tartózkodott az Európai Unió területén.

A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!